רפואה דחופה (מיון)
מחלקה לרפואה דחופה במרכז רפואי לגליל משרתת אוכלוסייה רחבה ומגוונת. ייעודה היא קליטת מטופלים עם בעיה רפואית דחופה, 24 שעות ביממה, 365 ימים בשנה תוך מתן שירותים מצילי חיים, הערכה, אבחון וטיפול. הפניות אשר מגיעות למיון מתפרסות על מגוון רב של תחומים כגון פנימית, כירורגיה, אורתופדיה ונשים. בנוסף, ישנם חדרי הלם שנותנים מענה לטיפול במטופלים שמצבם מוגדר כקריטי.
העבודה במחלקה לרפואה דחופה מתאפיינת בעבודת צוות של כל שותפי התפקיד הכוללים רופאות ורופאים, עוזרי רופא, אחיות ואחים וכוחות עזר. האחיות משמשות ככוח המניע המרכזי בקליטת המטופלים ומבצעות מיון ראשוני עפ"י קדימות וחומרת הבעיה הרפואית.
צוות המלר"ד רואה חשיבות רבה במיון חולים לאבחון וטיפול ראשוני תוך שמירה על יחס אישי, מקצועי ואנושי המתבסס על ה"אני מאמין" של המרכז הרפואי "אדם לאדם אדם". המיון במרכז הרפואי לגליל נמצא בין בתי החולים הפריפריים המובילים לשנת 2020 בטיפול בשבץ מוחי ובהתקפי לב. בנוסף, המחלקה מנחה ומובילה את דור ההמשך ומשמשת כבסיס קליני למתמחים בתחומים שונים, סטאז׳רים וסטודנטים לרפואה ולסיעוד.
שלבי הקבלה השונים במיון
1. רישום- בעמדת הקבלה נפתח למטופל גיליון הרפואי והפקידה תפנה אותך לעמדת טריאז׳.
2. טריאז׳ – מיון ראשוני, אחות ממיינת תקבל את המטופל, ותקבע את חומרת מצבו, והאם יש להפנותו
לאזור המהלכים או השוכבים.
האחיות מנוסות ומיומנות בזיהוי מצבים מסוכנים ודחופים הדורשים טיפול מידי.
3. בדיקת רופא
אזור מהלכים -לאזור זה מגיעים חולים ניידים לבדיקת רופא, לאחר הערכת האחות הממיינת.
האחות באגף מהלכים תבצע מדידת סימנים חיוניים, בדיקת דם, שתן, אק"ג. לאחר מכן המטופל ימתין לתורו לבדיקה פיזיקאלית של רופא, במידת הצורך המטופל ישלח לדימות. לאחר תהליך האבחון והטיפול במיון ישוחרר המטופל לביתו או שיעבור לאשפוז.
אזור שוכבים - לאזור זה מגיעים לבדיקה רפואית מטופלים שמצבם הרפואי או הסיעודי דורש טיפול בשכיבה, לאחר הערכת האחות הממיינת או לאחר שפונו באמבולנס עקב מצבם הרפואי.
המטופלים באזור השוכבים עוברים בדיקות על פי מידת הצורך ובדיקה פיזיקאלית של רופא.
לאחר תהליך האבחון והטיפול במיון ישוחרר המטופל לביתו או שיעבור לאשפוז.
בכל אזורי המיון מטופלים יבדקו לפי דחיפות מקרה ולא לפי זמן ההגעה.